GRATIS verzending op alle bestellingen van meer dan €200,- 4-5 dagen levertijd

Van Californië naar de wereld

Ons verhaal

Waar het allemaal begon

Strich 1 Schwarz.svg

Grafiek is meer dan een baan. Het is onze passie. Ontdek de wortels van BYD

The Backyard Story begon in 2011 in Zuid-Californië.

Meer precies, in het hart van de motorcross in SoCal: Anaheim.

Eind 2010 reisde Philipp Klakow, toen 20 jaar oud, van Duitsland naar de VS om voor het eerst deel te nemen aan het AMA Supercross-kampioenschap.

Philipp droomde altijd al van een carrière als profracer.

De realiteit was echter anders. Hoewel hij zich tijdens een van zijn eerste AMA-SX wedstrijden wist te kwalificeren voor de nachtshow, was er met deze resultaten geen geld te verdienen.

Tijdens zijn verblijf in de VS moest Philipp vervolgens op zoek naar een baan om zijn carrière te financieren.

Hij vond een baan als uitzendkracht bij een van de grootste grafische bedrijven in de VS en leerde al snel zijn nieuwe passie kennen. Hij genoot evenveel van het ontwerpen van motoren als van het rijden ermee.

Dit is waar hij het idee kreeg om zijn eigen grafische bedrijf te beginnen en een revolutie te ontketenen.

Als rijder wist hij natuurlijk welke eisen de stickers moesten hebben op het gebied van stijl en duurzaamheid.

Met dit idee richtte hij in 2011 Backyard Design op.

Wat aanvankelijk door velen belachelijk werd gemaakt, ontwikkelde zich al snel tot een professioneel bedrijf en groeide uit tot een merk dat internationaal aan populariteit won en zich in de scene vestigde.

Vandaag de dag is Backyard Design vertegenwoordigd in verschillende landen en op verschillende continenten wereldwijd en wordt het ondersteund door rijders en legendes als Josh Hansen, Ryan Villopoto en Tommy Searle, die BYD internationaal vertegenwoordigen.

Onze filosofie

Strich 1 Schwarz.svg

Wat ons drijft is de passie voor rijden en de unieke en absoluut beste gemeenschap die erachter staat. Met onze wortels in de MX sport weten we heel goed wat een geweldige kit maakt.

In de loop van jarenlange testperiodes hebben we samen met een van de grootste vinylfabrikanten in de VS onze eigen vinylsamenstelling ontwikkeld.

We hebben een materiaal ontwikkeld dat voldoet aan de extreme eisen van off roading.

Samen met de grootste mensen uit de scene hebben we getest en verbeterd, om ontwerpen te leveren die net zo uniek en divers zijn als jij.

 

Ons doel is om graphics te leveren die er niet alleen cool uitzien, maar ook van de hoogste kwaliteit zijn. We willen dat je zoveel mogelijk plezier hebt tijdens het rijden. Want als jij plezier hebt, hebben wij dat ook.

Het gaat over individualiteit en over jezelf zijn. Daarom moet je fiets er niet uitzien als alle andere. Wij helpen u uw persoonlijkheid en stijl uit te drukken.

 

Wij willen rijders van over de hele wereld gemakkelijk toegang bieden tot individuele en aanpasbare fiets graphics en hen vrijheid bieden voor hun creativiteit.

Maar meer dan dat gaat het om de gemeenschap. Plezier maken met gelijkgestemden en nieuwe vriendschappen sluiten – daar zijn onze Ridedays voor.

 

Ongeacht je niveau – het gaat erom samen plezier te hebben op het circuit!

Van een idee naar een echt bedrijf