GRATIS verzending op alle bestellingen van meer dan €200,- 4-5 dagen levertijd

Hoe plak ik mijn stickers op de juiste manier?

Wil jij jou motocross stickers zelf plakken net zoals de echte  professionals? Dan ben je hier op het juiste adres!  Wij leggen je stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan!

Ben je er klaar voor?

– Gereedschap klaarzetten

– Schoonmaken

– Stickers plakken

– Blij zijn

Stap #1

Voordat we beginnen

Gereedschappen klaarzetten:

1. Middelen om te ontvetten, bijv. Remreiniger 

2. Rakel (strijkmes)

3. Helelucht Pistool of föhn 

4. Schaar & Stanleymes

5. Keukenpapier of een pluisvrije doek.

Vind de juiste plek om te beginnen

De grootste vijand van stickers is vuil en bovenal vet- of olieresten. Daarom is een koude en vuile werkplaats in de winter niet de ideale plek.

Afhankelijk van wat je zelf het fijnste vindt, kun je de stickers  plakken met het plastic nog op de motor, of het plastic van de  motor gedemonteerd. Is het “oude” plastic erg gebruikt? Zitten er erg veel kronkels,  krassen, schrammen of dergelijke op, dan kunnen deze met fijn  schuurpapier worden glad gemaakt.  Daarna wel grondig reinigen!

Stap #2

Schoonmaken en ontvetten

Een zorgvuldige voorbereiding is van essentieel belang!

De plastic onderdelen – gebruikt of nieuw – grondig ontvetten met de reiniger. Vooral op nieuwe plastic onderdelen hechten zich vaak nog siliconenresten.

Ziet het oppervlak er licht mat uit? Dan kun je beginnen met plakken!

Tip:

Het werk moet met schone handen gebeuren. Maar het oppervlak van onze huid heeft een natuurlijke vetlaag en daarom moeten
gereinigde oppervlakken niet met de vingers
aangeraakt worden.

Ons advies is: stap voor stap te werk gaan en eerst slechts een gedeelte ontvetten en plakken.

Daarna deel twee ontvetten en plakken, enzovoort.

Stap #3

Stickers plakken

Belangrijk!

Het basisprincipe is: vanuit het midden naar buiten plakken!

Bij grote delen eerst van de draagfolie in het midden een strook van een of twee centimeter afsnijden of knippen en dan de twee
helften van de draagfolie weer op de stickers plakken. Hiermee
creëer je een plakkende strook in het midden waarmee je de positie van de sticker goed bepaalt!

Nu gaan we beginnen!

De stickers op het plastic deel uitlijnen en zo goed mogelijk op de uitsparingen van de montagegaten oriënteren.

Heb je de juiste positie bij deze gaten en de randen dan komt de
middenstrook, waarop nu geen draagfolie meer zit, stevig aandrukken en dan zit dit goed opgeplakt. Nu kun je vanaf dit middelpunt beginnen, de draagfolie stukje voor stukje met de hand af pellen en met de rakel (strijkmes) stevig aandrukken.

Voor kleinere delen is het voldoende om eerst slechts de helft van de draagfolie te verwijderen, dan vanuit het midden naar buiten te werken en de resterende draagfolie te verwijderen.

Doe dit steeds opnieuw, ga vanuit het midden naar buiten om alles op te plakken.

Dit zou zonder problemen moeten werken op vlakke oppervlakken, mocht er bijvoorbeeld een luchtbel in zitten, kunt u de sticker
lostrekken en de luchtbel verwijderen.

Opwarmen!

Lastiger zijn vaak de rondingen, hoeken of randen. De heteluchtföhn komt hier op het einde goed van pas. Warm de sticker voorzichtig op met de föhn, want zo wordt het materiaal wat zachter en dus
makkelijker in vorm te brengen.

Let op!

Wees bij het gebruik van de heteluchtföhn voorzichtig en verwarm de stickers niet te heet. Twijfel je? Oefen dan liever eerst met een oude stickerset en plastic, om uit te testen hoeveel warmte de stickers en het plastic kunnen verdragen. Maak je geen zorgen, je krijgt heel snel het gevoel als het materiaal merkbaar en zichtbaar zachter wordt door de toegevoegde warmte.
De meeste folies vereisen zelfs een bepaalde hoeveelheid warmte
bij het aanbrengen en daarom is het gebruik van een gewone haardroger uit den boze.

Ben voorzichtig met het heteluchtpistool (bij het rechtstreeks aanbrengen van de stickers op de motor) in de buurt van benzinetanks en benzine dragende leidingen.

Stap 4

De afwerking!

Compenseer de laatste oneffenheden op de lijmranden door met een rakel en warmte toe te voegen de stickers stevig aan te drukken. 

Gebruik ten slotte de heteluchtföhn om alle stickers weer op te warmen, vooral in de rondingen en druk stevig aan zodat de lijm zijn beste effect kan ontwikkelen. 
Laat de volledig aangebrachte stickers 24 uur zitten, liefst bij kamertemperatuur en werk deze de volgende dag zo nodig bij, warm de set op met een föhn en druk het voor de laatste keer aan.

Hier zijn een paar foto’s van onze handleiding.