GRATIS verzending op alle bestellingen van meer dan €200,- 8-10 dagen levertijd

Over ons

PK JH Monster Energy AMA Supercross Cup BYD Team Philipp Klakow Jared Hicks

Het verhaal van Backyard Design begon in Californië!

Of eigenlijk in Reche Canyon. Een van de meest populaire freeride plekken in Zuid Californië.

Daar ontmoetten de Amerikaan Jared Hicks en de Duitser Philipp Klakow elkaar tijdens een rustdag, waar ze in de heuvels aan het trainen waren voor het snel naderende 2011 AMA Supercross Kampioenschap.

De twee 20-jarigen kwamen er al snel achter dat ze niet konden leven van alleen full-time supercross, dus om hun hoofd boven water te houden werkten ze ‘s ochtends voor de training bij een van de grootste Motocross Grafisch Bedrijven in de Verenigde Staten. De twee droomde altijd al van een baan in de MX scene en al snel kwam uit deze tijdelijke baan het idee om zelf een grafisch bedrijf te beginnen.

Korte tijd later richtten ze Backyard Design op. Philipp in Duitsland en Jared in de VS. Wat aanvankelijk door velen belachelijk werd gemaakt, begon snel vorm te krijgen. Elk begin is moeilijk en er waren zeker ups en downs. Beide worden gedreven door dezelfde passie waarmee ze al sinds hun kindertijd bezig zijn.  Momenteel heeft het bedrijf 2 vestigingen, één in Heusenstamm, Duitsland en het hoofdkantoor in Amerikaanse Mobile, Alabama.

Hoewel de focus van beide vandaag de dag niet alleen op racen ligt, maar eerder op rijden voor het plezier, is de houding van de twee niet veranderd. Het doel is om de coolste en stoerste graphics te maken die er zijn, of ze nu door serieuze racers of door recreatieve rijders worden gekocht.

Trouw aan ons motto : Van Crossers, voor Crossers!